Δευτέρα 10 Φεβρουαρίου 2014

Κείμενο ταχυδρομικής επιστολής προς Ευρωβουλευτές.

Αγαπητέ ,  (όνομα Ευρωβουλευτή)

Η Επιτροπή Βιομηχανίας, Έρευνας και Ενέργειας (ITRE) του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου ,θα ψηφίσει σχετικά με την πρόταση της Κομισιόν  για την ενιαία αγορά τηλεπικοινωνιών στις 24 Φεβρουαρίου .
Ως πολίτης της Ευρωπαϊκής Ένωσης , είμαι πολύ  ανήσυχος ότι ορισμένα από τα σχέδια αυτά δεν θα επιτύχουν το νόημα προστασίας για την ουδετερότητα του δικτύου , που η Επιτροπή είχε ως στόχο . Αντίθετα , το σημερινό σχέδιο θα οδηγήσει σε περιορισμένες δυνατότητες  πρόσβασης  σε περιεχόμενο και υπηρεσίες του Διαδικτύου . Ως εκ τούτου , παρακαλούμε να ληφθεί υπόψη ότι :
Το άρθρο 2.15 του σχεδίου κειμένου αφήνει την πόρτα ανοικτή για δύο επιπέδων ταχύτητας στο Διαδίκτυο , επιτρέποντας στον Τομέα Ενημέρωσης και Επικοινωνίας -ISPs να προσφέρει προτεραιότητα σε ορισμένες υπηρεσίες , ενώ όλοι οι υπόλοιποι  θα ωθούνται σε μια λωρίδα βραδείας κυκλοφορίας . Κατά συνέπεια , η ελευθερία της έκφρασης θα  περιοριστεί , η καινοτομία θα  καταπνιγεί ειδικά για  τις νεοσύστατες επιχειρήσεις στην Ευρώπη οι οποίες θα υποστούν ένα σημαντικό μειονέκτημα σε σχέση με τις εταιρείες των ΗΠΑ . Προκειμένου να εισαχθεί η νομική σαφήνεια , παρακαλούμε να υποστηρίξετε την τροπολογία για τον ορισμό αυτό , που ευθυγραμμίζεται με εκείνο του Φορέα Ευρωπαϊκών Ρυθμιστικών Αρχών για τις Ηλεκτρονικές Επικοινωνίες   BEREC .
Επιπλέον , το σημερινό σχέδιο δίνει στους χρήστες την «ελευθερία» να συνάψουν συμφωνίες με παρόχους υπηρεσιών Ίντερνετ . Αυτή η «ελευθερία» δεν θα ωφελήσει τους χρήστες , αλλά θα δώσει τη δυνατότητα στην πραγματικότητα στους παρόχους ISPs (Τομέας Ενημέρωσης και Επικοινωνίας) να προσφέρουν μια ευρεία ποικιλία των υπηρεσιών που θα προκαλέσει σύγχυση που θα μπορούσε να οδηγήσει σε διακρίσεις . Μπορείτε να διορθώσετε εύκολα αυτό το πρόβλημα με την αλλαγή του όρου " είναι ελεύθερο " με  το "έχει δικαίωμα " σε όλη την πρόταση .
Τέλος , προκειμένου να παραμείνουν συνεπείς με το Χάρτη Θεμελιωδών Δικαιωμάτων της ΕΕ , είναι απαραίτητο να απαλειφθούν οι αναφορές που επιτρέπουν ISPs να εφαρμόσουν εθελοντικά μέτρα για την « πρόληψη ή παρεμπόδιση του  σοβαρού εγκλήματος» στο άρθρο 23.5 . Αν το παράνομο περιεχόμενο βρίσκεται σε απευθείας σύνδεση , οι ISP πρέπει να ενεργήσουν μόνο  μετά από δικαστική απόφαση , σύμφωνα με το κράτος δικαίου .
Ελπίζω ότι η συμβολή μου θα είναι χρήσιμη και παραμένω στη διάθεσή σας .
 
Με εκτίμηση ,
(το όνομά σας)
ένας ενδιαφερόμενος πολίτης, (μέλος των Ανεξαρτήτων Ελλήνων)

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου